top of page
CREDITS
MYSTERY LAB VZW_PROJECT_Nieuwjaarsreceptie.png

NIEUWJAARSRECEPTIE 
2023

 

DATE
January 20, 2023

PARTNERS
Nikolaas Martens
Luc Poppe
John Conway
The Magic Circle London


LOCATION
House of Mysteries


MEDIA
Storm Calle

CONTENT

Op 20 januari 2022 hield MysterY Lab vzw haar Nieuwjaarstreffen in House of Mysteries. Met als doel het glas te heffen op onze partners, de projecten van de voorbije jaren en ook om vooruit te blikken op toekomstige projecten.

 

In het bijzonder wilden we met het treffen alle projectpartners bedanken die het toelaten onze missie te realiseren. Initiatieven die niet onopgemerkt bleven in binnen-en buitenland.

Zo werd er ondermeer bijzondere aandacht besteed aan het project 'Spoken en Geesten' (in samenwerking met B-Magic, UAntwerpen,Stad Gent, Ditmar Bollaert, Diedederik Peeters), waarmee onze organisatie de Dick Balzer Award (UK) binnen sleepte in 2022 en door Stad Gent werd benoemd als Laureaat van de Cultuurprijzen. 

 

De avond bestond uit een introductie door Luc Poppe, waarna Nikolaas Martens de doelstelling en projecten toelichtte en projectpartners in de bloemen zette.

 

Als speciale gast nodigde Mystery Lab John Conway uit (UK). Hij is een cultuurhistoricus, archivaris en goochelaar uit Londen en werkt momenteel aan zijn Phd aan de Universiteit van Aberdeen, waar hij ook college houdt. Zijn doctoraat behandelt de representatie van gender op het theater in de periode net na de eerste wereldoorlog. Hij is sinds 2021 tevens hoofdarchivaris bij ’the Magic Circle Londen’, werelds grootste en meest prestigieuze goochelvereniging waar hij ook 'The Magic Oral History Project' oprichtte.

 

De avond werd afgesloten met vleugjes magie in de kamers van onze hoofdzetel, House of Mysteries. 

MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_01
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_06
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_09
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_12
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_04
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_03
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_07
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_11
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_08
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_10
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_05
MYSTERY LAB VZW_Nieuwjaarsreceptie_02
MEDIA
bottom of page